Jarní výjezd na Slovensko

Na Velikonoční svátky jsme se vydali navštívit naše kolegy ze Slovenského krasu, poznat krásy místních jeskyní a potrénovat jednolanovou techniku.

Cesta dolů od Skalistého potoku (Foto: Martin Ondrouch)

První den jsme navštívili lokalitu Skalistý potok, kde našimi průvodci byli Tomáš Fussgänger a Zdeno Hochmuth. Náročný výstup do kopce stál za to. Odměnou byly krásné výhledy a ještě nádhernější jeskyně. Po prolezení vstupní štoly jsme se dostali do monumentálního dómu s vodopádem, který jsme překonali vysokým traverzem. Třešničkou na dortu bylo, když jsme cestou zpátky slanili podél vodopádu.

Lída Ondrouchová překonává traverz (Foto: Tomáš Fussgänger)
Lída Ondrouchová slaňuje u vodopádu (Foto: Tomáš Fussgänger)

Druhý den jsme se vydali na Plešiveckou planinu do Diviačie prepasti. Tato propast svůj název dostala podle 3 000 let staré zasintrované kostry divočáka.  Průvodce nám dělal Miky Repaszky. Propastí jsme sestupovali přes pizolity lemovanou horní částí až do o poznání větších spodních partií lemovaných krásnou výzdobou.

Třetí den jsme už neměli mnoho času ani sil, tak jsme se vydali do nedaleké Krásnohorské jeskyně. Po projití prohlídkové trasy jsme se pokračovaly až k závěrečnému sifonu. Také jsme zde natočili materiál pro náš Instagramový účet @pustyzleb. 

Lída Ondrouchová nad prvním jezerem (Foto: Martin Ondrouch)

Celý výlet naplánovala Lída a přidali se k ní Brtník, Kajman, Vendy, Martin, Bára a Ema.

Zapsal: Martin Ondrouch